Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Nederlands Kampioenschap Atletiek

Op vrijdag 14 juli deed ik mee aan het Nederlands Kampioenschap Atletiek in Utrecht aan de 10.000 meter. De voorbereiding op deze wedstrijd was goed verlopen met goede trainingen en persoonlijk records op de 1.500m, 3.000m en 5.000m. De startlijst liet zien dat er een tweetal atleten bovenuit staken, maar dat er een aantal atleten in aanmerking kwamen voor de derde plaats.

De race ging snel van start met kilometertijden rond de 3 minuten per kilometer, een snelheid dus van 20 kilometer per uur. Na een aantal ronden werd het tempo verder opgevoerd door de atleten met de snelste persoonlijk records en besloot ik de sprong te wagen van de achtervolgende groep naar de twee koplopers om zodoende in aanmerking te komen voor een podiumplaats. Het tempo van deze twee atleten was echter nét iets te hoog waardoor ik me liet terugzakken in de achtervolgende groep. Vanuit deze achtervolgende groep liep één atleet weg en hij sloot aan bij de twee koplopers. Hiermee was een podiumplaats uit zicht en de vierde plaats het hoogst haalbare. Na een sprint, welke reeds op 300m voor de finish werd ingezet door een andere atleet, wist ik in de laatste 100 meter gelukkig het verschil te maken en de vierde plaats te bemachtigen met een eindtijd van 31 minuten en 36 seconden.

Na een korte relatieve rustperiode zal ik me in de komende drie maanden opmaken voor de Marathon Eindhoven in het tweede weekend van oktober. Zin in!

Publicatiedatum: 24 juli 2017
Op weg naar de top

De komende jaren wil ik me nog meer toeleggen op mijn hardloopcarrière en in 2020 behoren tot de nationale top op lange afstanden. Dit zal niet zonder slag of staat gaan, daar ben ik me van bewust. In mijn blogs neem ik je mee op mijn weg naar de nationale hardlooptop.