Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Drie weken na de marathon

Na de marathon van Rotterdam was dit de derde trainingsweek. De eerste week heb ik volledige rust gehouden en vorige week al weer vier keer hardgelopen met in totaal 65km. Omdat ik merkte dat het herstel langer duurde dan gebruikelijk en het hardlopen nog niet echt gemakkelijk ging, wellicht mede door de warme weersomstandigheden, heb ik deze week nog wat meer gas teruggenomen. Dit kwam ook goed uit aangezien ik veel in het buitenland was voor werk.

Uiteindelijk heb ik alleen op dinsdag en op zondag een duurloop gedaan van 17km. Hierbij merkte ik dat extra rust mij goed heeft gedaan. De duurlopen voelden alweer beter aan en de hartslag was ook een stuk lager bij hetzelfde tempo. Dit is een goed teken aangezien het lichaam dus minder hard hoeft te werken om hetzelfde tempo te kunnen lopen.

Volgende week wil ik de draad weer echt oppakken en weer een intervaltraining doen. Dit zou betekenen dat ik reeds drie weken na de marathon weer een echte trainingsweek zou kunnen uitvoeren, hetgeen zou betekenen dat ik al weer vrij snel back on track ben na de marathon!

Publicatiedatum: 1 mei 2018