Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap

De 10km tijdens de Ter Broke Bokaal vorige week zaterdag, en een rustdag daaropvolgend, had ik op maandag, tevens Tweede Pinksterdag, weer veel zin om te lopen. Het lichaam was ook al weer redelijk hersteld, hetgeen resulteerde in een duurloop van 21km met een gemiddeld tempo a 3.48 minuut/km. Aan dit soort waarden kan ik zien dat ik weer op de goede weg ben. Dit soort trainingen voer je namelijk één of twee keer per week uit waardoor je dit goed kunt vergelijken door het jaar heen. Op dinsdag vervolgens de standaard rustdag en zowel op woensdag als donderdag duurlopen van 17km. Op vrijdag ben ik vervolgens naar Texel vertrokken voor een weekend langs bij mijn ouders die daar op de camping stonden (zie foto). Op zaterdag nog een kort en rustig duurloopje gedaan omdat er op zondag weer een wedstrijd op het programma stond, namelijk een 5000m baanwedstrijd voor de competitieploeg.

Dit is een circuit van 3 wedstrijden per jaar die je gezamenlijk met de vereniging doet en waarin ieder op zijn beste afstand deelneemt. Voor mij stond de 5000m op het programma, de eerste baanwedstrijd van dit seizoen. Nadat ik vanaf Texel al 2,5 uur in de auto had gezeten om op plaats van bestemming Veenendaal aan te komen bleek het weer ook totaal anders te zijn. Waar het op Texel nog 25 graden met zon en veel wind was, regende het in Veenendaal pijpenstelen maar daarbij ook nog eens een dreigende onweerslucht.

Gelukkig kwam het niet zo ver en konden we starten met droog weer, het was echter wel erg benauwd en de temperatuur was eigenlijk te hoog voor een goede tijd. Omdat ik nog maar twee weken de tijd heb om me te kwalificeren voor de 5000m tijdens NK atletiek eind juni, moest ik eigenlijk wel hard lopen en kon ik niet enkel tactisch lopen. Gelukkig waren er twee andere sterkere lopers aanwezig en kon ik achter hen aan naar een mooie tijd. Met kilometertijden van 2.59 – 3.01 – 3.00 – 3.06 – 3.09 was mijn eindtijd 15 minuut en 15 seconden, slechts 2 seconden boven mijn persoonlijk record welke ik vorig jaar rond dezelfde tijd liep in Wageningen.

Wat mij vooral tevreden stemt is dat ik tijdens de wedstrijd nergens last van had en het goede gevoel weer terugkomt na de marathon. Inmiddels is ook duidelijk geworden dat ik als 1e reserve opgesteld sta voor NK 10.000m waardoor het dus nog even afwachten is of ik op 9 juni mag starten. Midden deze week neem ik de beslissing of ik volgend weekend nog een wedstrijd loop, dat zou dan de 5 of 10km zijn tijdens de Van Goghloop te Zundert. Ik heb in ieder geval veel zin om wedstrijden te lopen en lekker te racen!

Publicatiedatum: 29 mei 2018