Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

De juiste tactiek brengt je een heel eind

Om een goede wedstrijd te lopen, is het belangrijk om tactisch top te zijn. Om je hierbij te helpen zijn er een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat jouw volgende wedstrijd niet alleen conditioneel, maar ook tactisch sterk is.

  • Ten eerste is de keuze van het startvak belangrijk. Het is van belang om vanaf de start het juiste tempo te hanteren. Te langzaam starten kost namelijk kostbare tijd maar vooral te snel starten brengt gevaar met zich mee. Het lichaam reageert hier direct op en aan het einde van de wedstrijd zal je dit waarschijnlijk merken.
  • Iedere meter scheelt er toch eentje. Probeer daarom altijd de kortste route te lopen en ga kort langs de bochten. Het lijkt misschien weinig te schelen maar uiteindelijk kan dit toch tientallen meters winst opleveren.
  • Tijdens een wedstrijd verbrandt het lichaam ontzettend veel voedingsstoffen. Als een wedstrijd meer dan 50 minuten duurt, is het aan te raden om suikers in te nemen. Een goed moment om dit te doen is ongeveer op de helft van de wedstrijd.
  • De finish is de plaats waar de klassering wordt bepaald en is om die reden ontzettend belangrijk. Probeer altijd nog een eindsprint in te zetten om op de laatste meters een zo hoog mogelijke klassering te verwezenlijken. Het lijkt lastig maar je hebt altijd nog wel iets over.

Hopelijk kan je met deze tips in het vervolg nog betere wedstrijden lopen!

Publicatiedatum: 31 juli 2017
Op weg naar de top

De komende jaren wil ik me nog meer toeleggen op mijn hardloopcarrière en in 2020 behoren tot de nationale top op lange afstanden. Dit zal niet zonder slag of staat gaan, daar ben ik me van bewust. In mijn blogs neem ik je mee op mijn weg naar de nationale hardlooptop.