Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Nog een aantal weken met de PowerBreathe Tool

Inmiddels heb ik er al weer zes trainingsweken opzitten sinds mijn scheenbeenblessure. Hierin hebben we rustig opgebouwd van 55 naar 125km per week met daarbij zelfs al weer een lange duurloop van 32km. Ook zit de eerste wedstrijd er inmiddels op: de kwart marathon tijdens de Marathon van Rotterdam vorige week. Ik was even vergeten hoe een wedstrijd lopen voelt… De eindtijd 34.25 en 33.06 op de 10km viel enigszins tegen maar viel ook wel goed te verklaren. De week voordien was ik helaas niet helemaal fit waarbij de bovenbeenspieren al langere tijd zwaar aanvoelden, ook op de wedstrijddag. Daarnaast was dit dus de eerste wedstrijd sinds tijden en dat is dan toch altijd weer even wennen. Zeker in een 10km met een veel te snelle start (een eerste km rond de 3.00). Ik was echter al lang weer blij dat ik een wedstrijd kon lopen en mezelf weer als wedstrijdatleet kon betitelen.

In de week nadien vooral duurlopen gedaan op een rustig tempo zodat het lichaam kon herstellen van de wedstrijd én zich kon klaarmaken voor de uitdaging op de zaterdag: collega-atleet Maarten van Zetten 30km hazen tijdens de Marathon van Zeeuws Vlaanderen. Stiekem was ik best een beetje nerveus hoe dit zou gaan verlopen. We zouden namelijk vertrekken op een schema 2.30.00 wat een gemiddelde kilometertijd van 3.30 min/km betekent. Normaal gesproken niet echt een probleem echter ben ik op dit moment nog niet helemaal topfit en loop ik normaal gesproken eigenlijk nooit een stabiel tempo op kop in een wedstrijd. Op vrijdagmiddag vertrokken we al samen naar Hulst waar we in een hotel verbleven zodat de voorbereiding ter plaatse kon gebeuren. Vrijdagavond natuurlijk pasta gegeten in een lokaal restaurant, vroeg naar bed en de volgende ochtend gestart met 10 minuten voor het ontbijt lopen om het lichaam wakker te maken (we noemen het een Keniaanse dribbel..). Daarna een snelle douche en nog wat meer koolhydraten naar binnen werken tijdens het ontbijt. Vervolgens met de bus van Hulst naar Terneuzen waar de start was. Omroep Zeeland was de hele dag met ons mee, hun rapportage geeft een goed beeld hoe deze wedstrijddag verder verliep.

Helaas kreeg ik rond het 25km punt toch weer last van steken in mijn middenrif waardoor de laatste km’s met pijn heb doorgelopen. Het issue is dus nog niet opgelost, maar we zijn er nog steeds van overtuigd dat we dit met een aantal weken trainen met de PowerBreathe tool wel gaan doen. De komende weken staan vooral in het teken van goed doortrainen en weer helemaal fit raken voor een serie wedstrijden in mei en juni. Begin mei hoop ik me te kwalificeren op de 10.000m voor het NK begin juni, en daarnaast loop ik eind mei nog een 5000m waarbij we nu toch echt eens rond de 15.00 willen finishen.

Naast deze wedstrijddoelen is onze grote wens om de problemen met het middenrif op te lossen zodat ik daar geen last meer van heb tijdens wedstrijden. We zijn ervan overtuigd dat het verhelpen van deze klachten een grote sprong voorwaarts in de prestaties zal gaan betekenen en ik zodoende een volgende stap kan zetten in het bereiken van mijn doelen.

Wordt vervolgd!

 

Publicatiedatum: 15 april 2019