Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Op weg naar een nieuw persoonlijk record?

Inmiddels zijn de 4e en 5e trainingsweek na de marathon van Rotterdam gepasseerd. In deze weken heb ik al weer normaal kunnen trainen en dat is maar goed ook omdat er volgende week zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma staat. Volgende week tijdens de Gerard Ter Broke Bokaal in Aalte kan ik me kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap 10.000m in Leiden op 9 juni. De verwachting is dat ik hiervoor een tijd rond de 31 minuten voor nodig heb. Dit zou voor mij betekenen dat ik een nieuw persoonlijk record moet gaan lopen. Mijn huidige PR staat momenteel namelijk op 31 minuten en 17 seconden.

Het was duidelijk merkbaar dat het herstel na de marathon was ingetreden. In week 18 heb ik weer vijf keer kunnen trainen, waaronder twee keer een intervaltraining op de baan.

Afgelopen week was ik voor mijn werk in Duisburg. Ondanks dat heb ik nog wel twee keer kunnen lopen in zeer warme omstandigheden. Het gebied in de omgeving van Duisburg is niet optimaal om te trainen met de zware havenindustrie. In totaal een week van 94km waarin het goede gevoel weer is teruggekeerd waardoor ik met vertrouwen kan uitzien naar de Gerard Ter Broke Bokaal volgende week zaterdag.

Hemelvaartsdagloop
Op donderdag stond de Hemelvaartsdagloop te Lekkerkerk a/d IJssel
op het programma. Een wedstrijd welke ik bijna ieder jaar loop, vooral vanwege de goede sfeer tijdens de run.

De weersomstandigheden waren perfect om in te kunnen lopen. De meest geduchte tegenstander tijdens deze wedstrijd was Kanfaoui. Het kwam aan op de laatste bocht waarin ik mijn tegenstander op een afstand zette, ik heb niet alles gegeven in de sprint maar ontzettend tevreden met het resultaat. Uiteindelijk kwam ik binnen met een tijd van 28.22.

Publicatiedatum: 14 mei 2018