Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Opnieuw naar Kenia?

Na het haaswerk tijdens de Marathon van Zeeuws Vlaanderen was het in week 16 zaak om even wat gas terug te nemen. Normaal gesproken zou 30km hazen op een tempo van 3.30 min/km al een hele uitdaging zijn, maar na een periode van blessureleed al helemaal. We zijn echter blij dat ik de 30km helemaal fit ben doorgekomen en oude blessures niet op zijn gaan spelen. In week 16 (de zevende trainingsweek na de blessureperiode) kunnen trainen op maandag, woensdag en donderdag en vervolgens een paar dagen rust, met de paasdagen in Parijs. De benen daar verder met rust gelaten, behalve dan rennend de Eiffeltoren op.

Na een relatief rustige week 16 mocht ik in week 17 weer los. Startend met een lange duurloop op maandag, tweede paasdag, van 20km. Op dinsdag vervolgens een relatief zware baantraining, namelijk 7 x 1000m in tempo 3.10 min/km. Aangezien er zowel een flinke wind stond als dat het vrij warm was op deze dag, was ik blij met het resultaat en het feit dat ik weer eens een baantraining heb kunnen doen. In de afgelopen weken was ik hier niet aan toegekomen door eerst het hazen in Zeeuws Vlaanderen als de voorafgaande 10km tijdens de Marathon van Rotterdam. Dat is ook direct het nadeel van het lopen van wedstrijden, het feit dat je hierdoor minder goed door kunt trainen en zowel voor als na de betreffende wedstrijd een periode van rust moet inbouwen. Daarentegen kan de wedstrijd ook als (zware) training worden gezien en is het dus vooral zaak om rekening te houden met wedstrijden in het schema en dit goed uit te dokteren. Met Rob v.d. Valk als trainer/coach zit dit echter altijd goed! Na deze zware training op dinsdag verder duurlopen op woensdag, donderdag en vrijdag en vervolgens op zaterdag een duurloop met daarin wat extensieve intervalblokken van 3 x 2km op tempo 3.10 (wind mee) en 3.30 (tegen..). Vervolgens op zondag nog een lange duurloop van 20km waardoor het weektotaal weer eens dik boven de 100km uitkwam, namelijk 126 loopkilometers 🙂

Ook belangrijk: de afgelopen week met collega atleet gekeken naar de mogelijkheden om in augustus twee weken met trainingsstage te gaan naar Kenia. Het lijkt allemaal te passen, hetgeen een super impuls zou zijn voor het uiteindelijke doel later in het jaar: de marathon van Amsterdam, tevens wederom NK Marathon!!!

Publicatiedatum: 27 april 2019