Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

The road to success is never a straight line…

Na de 5000m van afgelopen zondag en een volgende 5000m voor de boeg op vrijdag was het deze week vooral zaak om goed uit te rusten van de inspanningen en het lichaam te laten herstellen voor een nieuwe wedstrijd inspanning. Op maandag daarom volledige rust gehouden, op dinsdag een rustige duurloop van 17km, op woensdag wederom rust, op donderdag twee keer de Kralingse Plas rond om de benen wat te strekken. Op vrijdag stond er dus weer een 5000m op het programma. Inmiddels is dit al de 5e keer dat ik deze afstand loop na de marathon. Tot op heden lukt het nog niet het goed om goede tijden neer te zetten. Waar de eerste paar wedstrijden nog wel goed waren met tijden rond mijn persoonlijk record van 15.13 is het de laatste tijd niet echt om naar huis te schrijven. We proberen hier natuurlijk een verklaring voor te vinden waarbij we o.a. denken aan de hoge temperaturen waar ik bovengemiddeld veel last van heb en de problemen welke ik heb met mijn luchtwegen in deze tijd van het jaar. Het kan natuurlijk ook altijd een combinatie van factoren zijn, vaak blijkt het erg lastig om exact te achterhalen waarom het even niet lukt. Wat ik wel heb geleerd is om in dit soort perioden er vooral niet bij te laten zitten, maar duurzaam door te trainen met het vertrouwen dat het goede gevoel en de goede tijden echt wel weer komen: the road to success is never a straight line..

Ook de wedstrijd van afgelopen vrijdag was hier helaas een voorbeeld van. Ik had er echt veel zin in en had ook het gevoel dat ik goed in orde was maar tijdens de race voelde ik toch nog wat van de inspanningen van de zondag ervoor, onder de zomerse omstandigheden had deze wedstrijd blijkbaar toch wel wat impact gehad. Uiteindelijk heb ik een tijd van 15.28 gelopen waarbij ik tot het 4km punt nog wel op een tijd rond de 15.15 zat maar in de laatste kilometer was het helemaal op.

Op zaterdag rust gehouden en op zondag een lange duurloop van 21km. Dit werd een vrij zware duurloop aangezien het erg warm was rond 15.00 uur en het altijd lastig blijft om vochtpijl op orde te houden. De waarden tijdens deze duurloop waren echter weer prima voor deze omstandigheden met een gemiddeld tempo van 3.52 en gemiddelde hartslag van 161.

Publicatiedatum: 9 juli 2018