Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Trainingsweek 1: 103 kilometer

Deze week begon met een mooie dag: Nieuwjaarsdag. Alhoewel ik nog de Sylvestercross van Oudjaarsdag in de benen had en daarnaast niet heel veel uurtjes had geslapen, toch nog een redelijk snelle duurloop gedaan van 16 kilometer in tempo 3.51 en een gemiddelde hartslag van 151. Op dinsdag een dag rust gehouden. Op woensdag de marathontraining van 21 kilometer met 2 x 10 minuten op marathontempo. Deze tempo’s gaan de laatste tijd weer als vanouds en het marathontempo van 3 minuut en 20 seconden per kilometer is hierin nu vol te houden. Hiermee proberen we dit tempo er in te slijten zodat dit steeds normaler en gemakkelijker begint te voelen.

Op 8 april 2018, tijdens de Marathon van Rotterdam, moet dit tempo immers een marathon lang volgehouden worden. Op donderdag wederom een kortere duurloop van 16 kilometer in tempo 3.54 en hartslag 152. Op vrijdag een dag rust gehouden. Op zaterdag wederom een erg lange duurloop van 29 kilometer in tempo 3.48 en hartslag 154. Vorige week heb ik exact dezelfde ronde gelopen en toen in tempo 3.54 en hartslag 152. Gezien het redelijk grote verschil in tempo en het kleine verschil in hartslag was dit dus een betere duurloop dan vorige week. Op basis van één training kun je niet de conclusie trekken dat de vorm betert, echter past dit wel in het algemene beeld dat ik weer goed in vorm begin te komen.

Op zondag een iets kortere duurloop van 21 kilometer, maar ook in tempo 3.48 en hartslag 154. Duidelijk merkbaar dat ik op de zaterdag nog een lange duurloop had gedaan, de benen voelden wat zwaar aan maar uiteindelijk dus gelopen op hetzelfde tempo en met dezelfde hartslag als op de zaterdag.

Daarnaast heeft trainer/coach Rob van der Valk ook de resultaten van de inspanningstest doorgestuurd welke we op 23 december hebben uitgevoerd. De conclusie is dat mijn waarden nog steeds verbeteren en dat ik nog nooit zo goed ben geweest als nu het geval is. Dit geeft natuurlijk veel vertrouwen richting de komende wedstrijden en dan vooral de komende marathon. Ik heb dus weer een stap kunnen zetten in de goede richting.

Volgende week zondag staat de Halve Marathon van Egmond op het programma. Voor mij een belangrijke wedstrijd waarin ik voluit wil gaan om een mooi resultaat neer te zetten!

Publicatiedatum: 9 januari 2018