Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Trainingsweek 38

Na de zeer lange trainingsweek Texel was het deze week vooral zaak om af te bouwen richting Eindhoven Marathon op 8 oktober, immers nog maar drie weken te gaan.

Op maandag merkte ik al dat het lichaam moe aanvoelde maar dit was niet vreemd na zo’n lange week met de vele trainingen en kilometers. Er stond een intervaltraining op het programma met 8 x 1700m op tempo 3.15. Na twee intervallen voelde ik een pijnscheut in mijn rechterknie en ook tijdens de derde interval voelde ik deze pijn nog. Daarnaast voelde ik ook dat er iets niet goed zat bij mijn middenrif en aan peesplaat in mijn rechtervoet. Om geen risico te nemen ben ik gestopt met de training met het idee dat het lichaam uit moest rusten van alle inspanningen. Het was ook al 14 dagen geleden dat ik een rustdag had gehad. Op dinsdagavond naar de masseur geweest en de benen los laten masseren.

Op woensdagochtend een rustige duurloop van 11km geprobeerd maar ik merkte al vrij snel dat de knie en de peesplaat nog steeds pijn deden. Op woensdagmiddag naar de chiropractor gegaan waar het hele lichaam werd nagelopen en werd losgemaakt. Het was duidelijk dat het lichaam zwaar te lijden had gehad van alle trainingen en dat er een aantal zaken recht gezet moest worden en dat er ook vooral rust nodig was. Op donderdag dan ook een dag rust gehouden. Omdat de knie op vrijdag al weer erg goed aanvoelde ben ik op vrijdagmiddag gestart met een duurloop. Omdat de eerste kilometers goed aanvoelden besloot ik, tegen alle adviezen in, een duurloop te doen van 17 km. Op het verste punt kreeg ik plots weer last van mijn knie en dit werd enkel maar erger. Ik moest hele stukken wandelen en hardlopen was niet meer mogelijk door de pijn aan de knie. Hier heb ik mijn knie dan helaas te vroeg belast. Op zaterdag en zondag dan ook rust gehouden en hopen dat de knie op deze manier snel hersteld. Daarnaast ook snel terug naar de chiropractor om te bezien wat voor herstelplan we kunnen maken richting de marathon.

Na een vlekkeloze voorbereiding van drie maanden is dit eigenlijk de eerste blessure in de marathon voorbereidingsperiode. Alle zware trainingen zijn gedaan waardoor het plan al voorschreef om de laatste drie weken goed uit te rusten echter is de twijfel of ik kan kan starten niet iets waar ik nu mee bezig wil zijn in voorbereiding op de marathon. Voordeel is dus wel dat ik nu genoodzaakt word om echt rust te nemen en zodoende zou het mij nog kunnen helpen in Eindhoven. Positief blijven nu!

Publicatiedatum: 27 september 2017