Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Trainingsweek 41: rust

Omdat ik op zondag 8 oktober toch nog 32 kilometer heb gelopen tijdens de Marathon Eindhoven, stond deze week in het teken van herstel. Op maandag was normaal wandelen zelfs nog niet mogelijk. Vreemd genoeg viel de pijn in mijn knie wel mee: het waren vooral de kuiten, hamstrings en bovenbenen welke erg veel pijn deden, zelfs meer nog dan na de marathons welke ik wel heb uitgelopen. Dit is waarschijnlijk veroorzaakt doordat mijn lichaam zich heeft aangepast aan de knieklachten waardoor er overbelasting in andere delen van het lichaam plaatsvindt. Op dinsdag en woensdag was de spierpijn al veel minder heftig en op donderdag zo goed als verdwenen. Aangezien dit een enorm drukke week op het werk was heb ik tot zaterdag ook eigenlijk geen tijd gehad om wat te bewegen.

Op zaterdagmiddag heb ik wat geprobeerd te joggen, afgewisseld met stukjes wandelen. Op dat moment merk je weer erg goed dat je een (deel van de) marathon hebt gelopen aangezien de spierpijn direct weer in alle hevigheid terugkomt. Wel lekker om in ieder geval weer wat te bewegen buiten, het weer hielp hier zeker ook aan mee.

Daarnaast de voor mij haast ongelooflijke conclusie getrokken dat de knieklachten verdwenen zijn. En dit terwijl ik hier niets voor heb gedaan of gelaten, buiten het feit dan dat we weer een week verder zijn dan vorige week. In ieder geval goed om te constateren dat de knieklachten door de marathon niet zijn verergerd en dus lijkt het erop alsof ik een verantwoorde keuze heb gemaakt om de marathon wel te lopen. Hetgeen nu wel door mijn hoofd spookt, is of ik niet beter de Amsterdam Marathon (15 oktober) had kunnen proberen. Het antwoord op deze vraag zal ik echter nooit verkrijgen, wellicht maar beter ook.

Aangezien ook volgende week een erg drukke werkweek is, met een aantal dagen in Duitsland, hoop ik nog één keer te kunnen lopen daar en dan in het weekeinde voor het eerst weer echt te kunnen lopen. Ik voel me net weer een koe die voor het eerst de wei in mag…

Publicatiedatum: 16 oktober 2017