Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Trainingsweek 44: back on track

Na wat voorzichtige maar duidelijke vooruitgang in week 42 en 43 heb ik in week 44 weer een stap in goede richting kunnen zetten. Op maandag een duurloop gedaan van 17 kilometer, op woensdag weer eens een ouderwetse 20 kilometer, op donderdag 14 kilometer, op zaterdag nogmaals 20 kilometer en op zondag nog eens 17 kilometer. In totaal dus 88 kilometer in 5 trainingen. Al deze trainingen waren duurlopen, maar al wel met enige omvang. Het is erg duidelijk dat ik een jasje heb uitgedaan in de afgelopen weken waarin ik maar weinig heb kunnen trainen, dit begon immers al 3 weken voor de marathon met de knieklachten.

Volgende week wil ik ook weer een intervaltraining toevoegen aan het programma en kijken hoe de knie daarop reageert. Tijdens de duurlopen is de knie nog wel gevoelig/geïrriteerd echter heb ik geen last meer wanneer ik stop met lopen, de napijn is dus verdwenen. Dit sterkt mijn gevoel dat ik de goede keuze heb gemaakt om weer te beginnen met lopen terwijl de knieklachten nog niet volledig waren verdwenen. Door het bewegen wordt de doorbloeding gestimuleerd en daarmee het herstel van de knie. De komende periode zal het echter opletten blijven en goed letten op de balans inspanning/ontspanning.

Hierdoor heb ik helaas ook moeten besluiten om mijn thuiswedstrijd in Zoetermeer, de Klaverbladloop, op zondag 12 november niet te lopen. Het idee was om daar een gooi te doen naar een nieuw parcoursrecord maar op dit moment ben ik er nog niet klaar voor. De eerste wedstrijd welke ik zal lopen is de Zevenheuvelenloop in Nijmegen, echter zal ik deze als training lopen voor de Warandecross de week erna. En dan natuurlijk op 10 december de Bruggenloop in Rotterdam!

Publicatiedatum: 7 november 2017