Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Trainingsweek 50

Na de teleurstelling van de zondag over het niet doorgaan van de Bruggenloop moest deze week de knop weer om. In verband met een business trip naar Ierland en Zweden op maandag en dinsdag was ik op woensdag voor het eerst weer in de gelegenheid om te lopen. De standaard marathontraining goed uit kunnen voeren, ditmaal 22 kilometer met 2 x 10 minuten op marathontempo. Doordat ik deze training nu weer een aantal weken achter elkaar heb kunnen uitvoeren, voelt dit ook weer steeds beter en kan ik de marathonblokken uitvoeren op het gewenste tempo. Wel blijft dit een erg zware training, maar ik ben zeker van het positieve effect.

Op donderdag een duurloop van 16 kilometer op gemiddeld tempo 3.58 en gemiddelde hartslag 149. Op vrijdag een dag rust gehouden. Op zaterdag een lange duurloop gedaan van 25 kilometer in een relatief hoog tempo, namelijk 3.50 en gemiddelde hartslag 157. Op zondag een rustige duurloop van 21 kilometer op 3.59 en hartslag 144. Al met al dus nog 84 kilometer gelopen in vier trainingen. Het gevoel is goed en ik voel dat ik weer beter aan het worden ben.

De volgende wedstrijd vindt plaats op oudjaarsdag, de traditionele Sylvestercross in Soest. Nog precies 2 weken te gaan om in een goede vorm daar aan de start te verschijnen, zin in!

Publicatiedatum: 19 december 2017