Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Trainingsweek 51: 88 kilometer

Na op maandag een rustdag gehouden te hebben op dinsdag een duurloop gedaan van 16km in tempo 3.53 en gemiddelde hartslag 156. Op woensdag de standaard marathontraining van 21km met 2 x 10′ op marathontempo. Op donderdag een volgende duurloop van 16km in tempo 3.54 en hartslag 154. Op vrijdag een rustdag aangezien de zaterdag in het teken stond van een conditietest.

Er zijn vele soorten en maten conditietesten, maar deze heb ik op onze atletiekbaan in Zoetermeer uitgevoerd en bestond uit 9 x 3 minuten in een oplopend tempo. Startend in tempo 4.10 minuut/km en eindigend in tempo 2.50 minuut/km. Na iedere 3 minuten een wandelpauze van 1 minuut en dan de volgende interval van 3 minuten waarbij het tempo 10 seconden per kilometer harder dient te zijn. In het begin van de conditietest is het tempo zo laag dat je al snel te hard loopt, maar op het einde met al wat intervallen in de benen, wordt het erg zwaar. De laatste interval heb ik niet volledig af kunnen maken, maar we waren tevreden over de eerste resultaten.

De volledige analyse dient echter nog plaats te vinden. Met in- en uitlopen op de zaterdag ook nog 17km gelopen. Ook mijn behandelend chiropractor was aanwezig bij deze test om te bezien of er nog verbeteringen zijn aan te brengen in de loophouding. Een onderdeel hiervan zal zeker ook krachttraining zijn. Deze week ben ik begonnen met een individueel programma waarbij de nadruk ligt op het versterken van het bovenlichaam en de diepe buikspieren. Door deze krachttraining drie keer per week uit te voeren hopen we het lichaam nog wat te versterken op punten waarvan wij denken dat dit nodig is. Uiteindelijk met het doel om sneller te gaan lopen (op de marathon). Tot slot op zondag een vroege ochtendloop van 18km met loopmaatje Jesse in de omgeving van Alkmaar. In totaal deze week 5 keer gelopen en een totale afstand van 88km.

Publicatiedatum: 28 december 2017