Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Week 6: in de top 10 van Runner’s World

Nadat ik vorige week zaterdag voor de laatste maal had hardgelopen, wat helaas niet goed verliep, en zondag niet naar de Midwintermarathon Apeldoorn ben gegaan maar een dag rust had gehouden, werd ik op maandag verrast door het feit dat de pijn bijna volledig was verdwenen uit mijn knie.

Hierdoor was ik al weer in staat om een korte duurloop van 8 kilometer te doen, welke nog redelijk goed aanvoelde ook. Na de duurloop wordt de knie echter langzaamaan stijf en is zelfs normaal wandelen pijnlijk. De klachten zijn dus zeker nog niet volledig weg maar het is in ieder geval weer mogelijk om rustig en behoudend te starten met hardlopen. Op de momenten waarop ik niet kan hardlopen besef ik ook pas hoe belangrijk dit voor mij is, niet enkel op fysiek maar zeker ook op mentaal vlak. Niets lekkerder dan na een dag werken de schoenen aantrekken en in de buitenlucht kilometers maken.

Op dinsdag, na de korte duurloop van maandag, voelde de knie weer pijnlijk aan maar op woensdag waren deze klachten gelukkig weer verdwenen waardoor ik een volgende duurloop heb kunnen doen van ditmaal 11 kilometer. Ook na deze duurloop was de knie gevoelig, echter niet zo gevoelig als na de training van maandag. Tussendoor ook nog naar de huisarts geweest welke dezelfde mening verkondigde als de andere deskundigen die naar de knie hebben gekeken: er is niets structureel mis met de knie echter is er sprake van overbelasting en relatieve rust is het devies. Wel heeft zij een doorverwijzing gemaakt naar een kniespecialist voor een laatste second opinion, omdat ik echt zeker wil weten dat er niets mis is en we met enige rust de klachten kunnen oplossen.

Op vrijdag een volgende duurloop gedaan van 16 kilometer, waarna de knie ook nog gevoelig was, maar minder dan op de maandag en de woensdag. Op zaterdag vervolgens weer een dag rust gehouden en op de zondag een duurloop van 21 kilometer in een vrij snel tempo, namelijk 3 minuut 46 seconden per kilometer bij een gemiddelde hartslag van 163 slagen per minuut. Gezien de enorme wind zijn deze waarden ook niet vreemd en is het nu vooral spannend hoe de knie reageert op deze inspanning. Vanavond/morgenochtend weet ik meer…

Nog wel een leuk positief bericht welke ik op zaterdag via via ontving: ik ben op de 8e plaats geëindigd in de Nederlandse marathonranglijst 2017. Deze ranglijst wordt ieder jaar in februari gepubliceerd in het lopers magazine Runner’s World. Dit betekent dat ik van alle Nederlandse mannen de 8e tijd heb gelopen op de marathon in het jaar 2017. Dit met mijn tijd van 2.26.21 welke ik liep in april te Rotterdam. In het jaar 2016 stond ik nog als 15e op deze ranglijst genoteerd (2.28.14 – Eindhoven). Ik heb geen aandelen in dit magazine, maar toch zou ik zeggen: kopen! 😉

Publicatiedatum: 12 februari 2018