Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Week 8: 63 kilometer

Nadat ik vorige week een redelijk goede trainingsweek heb kunnen volmaken, kon ik hier op maandag een goed vervolg aan geven. Voor het eerst weer eens een marathontraining kunnen doen van 19 kilometer met daarin twee blokken van 10 minuten op marathontempo. Dit verliep eigenlijk boven verwachting goed en ik was in staat om direct weer het tempo van 3.20 per km aan te houden.

Daarna op dinsdag een rustdag gehouden en op woensdagochtend een rustige duurloop van 16 kilometer gedaan. Tijdens deze duurloop kreeg ik ineens last van rechter achillespees. Op donderdag rust gehouden en op vrijdagavond weer geprobeerd om te gaan lopen. Dit ging nog niet goed, waardoor ik na 8 kilometer weer terug ben gegaan. Op zaterdag rust gehouden en op zondag een duurloop van 20 kilometer gedaan welke wel weer goed ging maar nog wel met enige last van de achillespees.

Alhoewel ik fysiek last had was dit wel een heerlijke duurloop met eerst een ronde rondom de Kralingse Plas, daarna over de Van Brienenoordbrug, langs de Kuip en terug over de Erasmusbrug. Al met al deze week nog 63 kilometer kunnen lopen waarbij de trainingen van maandag en zondag kwalitatief goed zijn geweest.

Tip van Nick
De tip van deze week is dat het zeker voor een duurloop leuk is om nieuwe rondjes te ontdekken. Op deze manier loop je de kilometers veel sneller weg en denk je minder aan de pijn in de benen die we allemaal voelen na een bepaald aantal kilometer!

Publicatiedatum: 28 februari 2018