Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Week 9: 104 kilometer

Omdat ik vorige week ben verhuisd naar Rotterdam, ben ik lid geworden van de oudste Atletiekvereniging van Nederland: PAC. Omdat het lichaam goed aanvoelde en ik geen last meer had van mijn achillespees heb ik op maandag een eerste intervaltraining gedaan op de PAC baan naast de Kralingse Plas. Omdat deze baan praktisch de hele dag beschikbaar is biedt dit mogelijkheden om te trainen wanneer ik wil hetgeen erg goed uitkomt omdat ik het lopen combineer met een drukke job.

Nadat ik eerst een rondje Kralingse Plas had ingelopen, dit is ongeveer 5 kilometer, heb ik 8 maal 1000 meter interval gedaan, eigenlijk de standaard training voor de maandag. Ik was erg verheugd om te zien dat deze intervallen direct al weer in tempo 3.10 a 3.12 gingen, terwijl er een erg koude wind op de baan stond en de omstandigheden dus zeker niet ideaal waren om harde intervals te lopen tijdens de training. Na de intervallen wederom een rondje Kralingse Plas uitgelopen waardoor deze training 22 kilometer bedroeg. Op dinsdag vervolgens de standaard rustdag gehouden.

Op woensdag ben ik vervolgens begonnen aan de marathontraining echter werd het al snel duidelijk dat het een kwestie van overleven zou worden. De marathonblokken heb ik dan ook niet echt gedaan waardoor het een lange duurloop van 21 kilometer werd. Al met al blij dat ik weer thuis was aangekomen met de nodige afkoelingsverschijnselen. Nog wel een leuk moment aan het einde van de duurloop toen ik werd ingehaald door een fietser met de opmerking dat ik een mooie naam achterop mijn running jacket had staan. Natuurlijk droeg ik mijn Schouten Zekerheid sponsorkledij en alhoewel de afstand tussen hem en mij steeds groter werd (zo hard liep ik dus niet) kon ik nog wel vragen of hij bij Schouten Zekerheid werkte, wat het geval was. Hij wist hier nog aan toe te voegen dat ik dan de Schouten Zekerheid loper moest zijn….Doordat ik nu in Rotterdam woon zullen zulke leuke momenten nog wel vaker voorkomen, en daarnaast goed reclame maken in de stad!

Op donderdag een rustige duurloop, wederom door de enorme kou welk vooral werd veroorzaakt door een harde wind en op vrijdag een rustdag.

Op zaterdag verbleef ik bij een vriend in Alkmaar en zijn we op zaterdagochtend vroeg gaan hardlopen. De temperatuurmeter gaf -5 graden aan, echter voelde het nog vele malen kouder door een koude wind die vrij spel had in de weilanden in omgeving Alkmaar. We besloten om er geen duurloop van te maken maar intervallen af te wisselen met wat duurloop stukken. Op deze manier blijf je warmer hetgeen echt nodig was.

Op zondag de trainingsweek afgesloten met een lange duurloop van 26 kilometer waardoor ik deze week in totaal 104 heb gelopen.

Publicatiedatum: 5 maart 2018