Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Zin om weer op te bouwen!

De laatste lange trainingsweek van 167km is opgevolgd met een aantal kortere trainingsweken. In week 34, 55km gelopen en in week 35 53km. Week 36 stond in het teken van de Halve Marathon van Oostland. Deze trainingsweek begon op dinsdag met een duurloop van 21km en daarnaast op woensdag nog een zware baantraining met 5 maal een 2000m in tempo 3.15 min/km. De training werd extra zwaar doordat het onafgebroken regende en ik de tempo’s al helemaal doorweekt startte. Gelukkig was de temperatuur nog redelijk te noemen, waardoor het verder niet echt koud werd. Op donderdag nog een standaard duurloop van 17km en op vrijdag een rustdag. Op zaterdag een klein rondje van 5km ingelopen omdat op zondag dus de Halve Marathon van Oostland op het programma stond. De vorige edities van deze thuiswedstrijd sloot ik winnend af en ook dit jaar was dit het voornemen. Het liep echter wat anders.

De benen voelden op zondagochtend al niet erg goed aan, zware benen alsof ik er al een training op had zitten. Dit zegt echter niet altijd alles, aangezien de benen soms ook wel beter gaan voelen naarmate de dag vordert. Helaas voelden de benen na het inlopen nog steeds niet erg goed aan en had ik een soort van vermoeid gevoel over mezelf heen. Voor de start had ik met trainer/coach Rob besproken dati ik niet te hard van start zou gaan en zou richten op een tijd rond de 1.08.00. Dit betekent kilometertijden rond de 3.15 min/km. Helaas was ik niet in staat om rustig van start te gaan en gingen zowel km 1 als km 2 in tempo 3.06 min/km. Veel te hard natuurlijk, zeker wanneer je in ogenschouw neemt dat het een halve marathon betreft en de benen daarnaast niet erg goed aanvoelden. De eerste 5km kwam ik net onder de 16 minuten door maar was ik eigenlijk al volledig opgebrand. Het lichaam protesteerde aan alle kanten en de hartslag was veel te hoog waardoor het lichaam schreeuwt om te stoppgen en het tempo te laten zakken. Het 10km punt bereikte ik net voor de 33 minuten maar toen was het eigenlijk al op. Net na het 10km punt werd ik ook ingehaald door een andere loper en besloot ik de wedstrijd te verlaten. Het had geen zin meer om door te lopen aangezien ik geen tempo meer kon vasthouden. De overige kilometers heb ik dan ook uitgelopen terug naar start/finish, je moet immers toch terug. Deze halve marathon liep dus uit op een deceptie, zeker ook omdat we in de aanloop naar de marathon van Amsterdam weinig wedstrijden hebben opgenomen in het schema en er dus nog maar weinig momenten volgen om mezelf te testen. Naderhand hebben Rob en ik de wedstrijd nog geëvalueerd en kwamen we tot de conclusie dat ik vermoedelijk niet 100% fit was en dat de harde start ook zeker niet geholpen heeft om toch in de wedstrijd te komen en nog een redelijke tijd neer te zetten. Het is nu vooral zaak om weer helemaal fit te raken en de trainingen weer op te pakken richting Amsterdam. Gelukkig hebben we hier nog 6 weken tijd voor. In deze periode loop ik nog één wedstrijd: de Bredase Singelloop 5km op zondag 7 oktober. Daarnaast vooral kilometers maken en voortborduren op de goede trainingsweken welke reeds in de benen zitten. Zin om weer te bouwen!

Publicatiedatum: 14 september 2018